Installatievoorschriften PVC Dryback

Voor aanvang van het leggen dient u deze installatievoorschriften nauwkeurig door te lezen en tijdens het leggen te volgen. De garantie vervalt indien de vloer niet volgens deze voorschriften gelegd is.

Algemeen

Het is niet aan te raden dit product te installeren in ruimtes of woningen zonder klimaatbeheersing.

Vermijd grote (plaatselijke) warmteverschillen. Achter glas kan het op deze plek plaatselijk heel warm worden, al snel boven de 27 graden. Dit gedeelte wordt warm en de rest van de vloer houdt de normale temperatuur. Bij ramen is het dus noodzakelijk dat er zonwering aanwezig is. Langdurige blootstelling aan een temperatuur van boven de 27 graden of aan direct zonlicht brengt schade toe aan de vloer!

Voorbereiding

1. Voor het leggen dienen de panelen in gesloten verpakking 48 uur in de te leggen ruimte te acclimatiseren.

2. De temperatuur in deze ruimte dient minimaal 18 en maximaal 27 graden te zijn.

3. De relatieve luchtvochtigheid mag maximaal 70% bedragen.

4. De ondervloer moet altijd vlak, droog, schoon en stevig (niet verend) zijn zoals omschreven in de DIN 18365 norm.

5. De ondervloer moet nauwkeurig worden gecontroleerd op vochtproblemen. PVC is waterbestendig maar geen vochtwerend product.

6. Indien er vloerverwarming aanwezig is moet deze ten minste 48 uur voor de installatie van de vloer uitgeschakeld zijn. Let op de temperatuur in de ruimte moet wel minimaal 18 graden is. Minstens 48 uur na de installatie kan de vloerverwarming in stappen van 5 graden per dag worden opgestart.

7. Specifieke vragen betreft het gebruik van lijm en egalisatie middelen kunt u het beste voorleggen aan uw leverancier van deze materialen.

8. Het vochtgehalte in de vloer mag niet hoger zijn dan onderstaande waarden, gemeten met het CM-Gerät:

  • Zand/cement < 2,5%
  • Anhydriet 0,3 tot 0,5 %
  • Magnesiet < 0,3%
  • Koudbitumen < 2%

9. In principe moeten alle vloeren voor gestreken en geëgaliseerd worden omdat de kleinste oneffenheid zich zal gaan aftekenen.

Installatie

1. Wij adviseren om per ruimte alleen materiaal uit dezelfde batch te verwerken om kleurverschillen te voorkomen.

2. Controleer panelen altijd op eventuele defecten en kleur of glansverschillen. Indien beschadigde of onjuiste panelen toch gelegd worden vallen deze buiten de garantie.

3. Tijdens het leggen adviseren wij om minimaal 3 pakken gemixt te leggen om herhalingen in het patroon te voorkomen.

4. Om voor een goed verband tussen de panelen in verschillende rijen te zorgen, moeten de kopse naden bij elk paneel minimaal 30 cm uit elkaar liggen (baksteen effect).

5. Na plaatsing is het verplicht om de volledige ruimte te walsen met een minimaal 50 kg wals.

Overig

1. Zorg ervoor dat er goede deurmatten (niet van rubber) voor de deuren liggen, zodat er geen grote hoeveelheid vuil binnenkomt (schoonloopzone).

2. Gebruik vilt onder meubel en stoelpoten. Rollende bureaustoelen dienen voorzien te zijn van niet rubber zwenkwielen, en het loopvlak moet minimaal 2 cm breed zijn.

3. Om de vloer mooi te houden dient u de vloer minimaal twee keer per week schoon te maken met een stofzuiger of dweil. Bij intensief gebruik zal dit vaker nodig zijn.

4. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen die de vloer kunnen beschadigen.

5. Laat geen huisdieren met lange nagels over de vloer lopen. Hun nagels kunnen diepe krassen op het oppervlak veroorzaken en zo de vloer beschadigen.

6. De meeste soorten vloeren verkleuren onder de invloed van direct zonlicht. Probeer dit dus te vermijden (ook i.v.m. plaatselijke temperatuurverschillen, zie algemeen).

7. Om kleurverschil te voorkomen dient u aanwezige vloerkleden met enige regelmaat te verplaatsen.

8. Bij leegstaande huizen wordt natuurlijke ventilatie of regelmatige airconditioning geadviseerd.

Onderhoud tips

1. Als uw vloer vies is kan deze gereinigd worden met een vloeibare vinylreiniger. Bij lastige vlekken is het misschien noodzakelijk om extra teboenen. Gebruik in geen geval een schurende reiniger. Voor het schoonmaken van uw vloer dient u altijd eerst te stofzuigen of te vegen zodat al het vuil en losse deeltjes weg zijn.

2. Gebruik geen wax voor een PVC vloer. Het oppervlakte van een pvc vloer is dicht. De wax kan dus niet binnendringen en trekt vuil aan.

3. Eventueel kan de vloer met matte vinyl polish behandeld worden bij merkbaar verlies van de originele uitstraling na verloop van tijd.

4. Bewaar na het leggen altijd een aantal panelen om eventueel een beschadigd paneel te kunnen vervangen.

Garantie

1. De producent van deze pvc vloer biedt vanaf de productiedatum garantie op zijn producten tegen alle verborgen productiegebreken die de levensduur van het product kunnen verkorten.

2. De garantie is enkel van toepassing op de aanschafwaarde van het product, en geldt alleen indien de installatie conform deze installatievoorschriften geschied is.

3. Indien een klacht terecht bevonden is door de technische dienst wordt er rekening gehouden met een waarde vermindering door het gebruik. De aanschafwaarde daalt tot nul aan het einde van de garantieperiode. Voor uitgebreide leginstructies en specifieke voorwaarden neem dan contact met ons op.

 WP van Veen
 4051 EW Ochten
 06 - 30 08 67 18
 kvk: 08111145